Vårresa 2023 del 3 Amsterdam-Höganäs

Till slut så landade vi då i Amsterdam, denna gången blev det Camping då vi kände för bekvämlighet och inte hittade någon bra ställplats i stan.

Vi hamnade på Camperpark Amsterdam som tydligen också verkar heta Gaasper Camping. Jättefin grön, trevlig camping som ligger precis vid Metrons ändstation. drygt en mil till Centrum.
Vi hade cyklarna med och cyklade in till Amsterdam Centraal första dagen, perfekt tur med cykelbana i princip hela vägen.
Andra dagen när vi skulle ut i Amsterdam på kvällen så valde vi Metron, gick enkelt att köpa biljett i Appen GVB, 3,40€ per enkelresa, klart överkomligt då taxi i Amsterdam är bland de dyraste i Europa, 50€ kostade taxin på återresan. (Metron slutar gå 01:00)

Hur var då Amsterdam?? Helt fantastiskt mysig fin stad, kanalerna, husen, ljuset, folket.. Det enda jobbiga var väl alla jäkla turister, Självhat 😉
Ganska skrämmande med alla drogaffärer och coffeshops, hade nog inte väntat mig det i den offensiva formen.
Men ändå var staden helt magisk, kommer absolut att återvända en annan gång. Gärna med lite mer värme, termometerna höll sig runt 10-12 grader och det var inte helt bekvämt att sitta på uteserveringarna.


Hemresan

Hemresan kändes ändå okej att påbörja efter tre dagar i storstad. Ut igen på de ”fruktansvärda” Holländska motorvägarna, missförstå mig rätt, det var fina vägar, men sååå många filer och möjligheter för GPS:en att välja fel fil/avfart/påfart…

Vi hade bestämt att ta i princip samma väg hem, en övernattning någonstans i Tyskland sen stanna snabbt för att handla dricka och mat i Flensburg.
Vi körde så länge vi orkade och stannade sen helt oplanerat i en fin by som hette Sittensen med en liten gratis ställplats fint belägen vid en vattenmölla, ställplatsen hade precis en plats ledig till oss, men det blev nästan direkt i säng.

Nästa dag drog vi vidare mot Flensburg och stannade på Citti och handlade, drog direkt vidare mot Danmark, där vi först tänkt stanna i Odense, men parkeringen mitt i stan vid centralstationen kändes för tråkig och inte riktigt trygg. Så vi drog vidare mot Stora Bält bron, men hittade i Park4Night en liten fantastisk gratisparkering vid havet vid Knudshoved. Precis en sån plats man drömmer om, var bara vi och en husbil till där över natten. Dessutom gratis 🙂

Från Knudshoved hade vi mindre än tre timmar hem vilket gick alldeles utmärkt, perfekt med broavtal även på Stora Bält Bron, 292DKK enkel resa. Betydligt billigare än att ta färjan från Puttgarden.

Slutsummering: Vår första långresa med Elsa, men absolut inte sista, förutom en del felkörningar så har allt fungerat perfekt, varit nervös för att tömma gråvatten och backa in på trång camping osv men allt har gått hur bra som helst.
Nu tar vi lite småturer hemmavid innan det bär av till Frankrike i sommar 🙂

Puhhh… mycket text, hoppas någon orkade läsa ända hit 😉


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *