Sommarresa 2023 Del 3 (Paris, Versailles)

Efter Champagne så drog vi på en dryg tvåtimmarsfärd till Paris, då vi har haft som mål att inte boka någon camping eller ställplats alls på denna resan så hade vi inte heller bokat campingen i Paris.
Kollade just Camping De Paris online på förmiddagen och då fanns det platser kvar. Men när vi kom fram så var det fullt. Bara att snopet vända och ge sig ut på Paris gator igen. Trots mycket trafik så blev jag ändå överraskad över att det gick så bra att köra med Elsa i Paris. Återigen kom mina fördomar om Frankrike på skam, tror knappt jag hörde en tuta 😉
Vi hittade trots allt en perfekt parkering precis i närheten av Versailles som vi ändå skulle besöka dagen efter. Det var en helt vanlig bilparkering (Parking Europe) med bom, som kostade 13€ för en natt om jag minns rätt. Det stod många husbilar där.
Glada att hittat en plats så bestämde vi oss för att ta tåget in till centrala Paris och beta av några sevärdheter i expressfart på kvällen.
Eftersom Helen varit i Paris tidigare och jag bara ville se de absoluta måstena så blev det rakt upp i Eiffeltornet, en del kö, men inte värre än till Flumeriden på Liseberg 😉 Efter det bar det iväg till fots mot Triumfbågen.
Efter Triumfbågen så vandade vi vidare och ner mot Champs Elysee igen så var gatan avspärrad av kravallstaket och 10-15 bussar med poliser, vi trodde det var terrorhot eller pensionskravaller och kände för att börja bege oss mot Elsa igen. Dagen efter fick vi veta att det var DJ-Snake som lanserade sitt nya meal på McDonalds och hade en spelning där… 😉


Väl tillbaka vid parkeringen och Elsa så sov vi gott för att nästa morgon vakna i tid och hitta de obligatoriska Croissainterna, det har om jag inte sagt det, blivit vår grej, att äta en Croissaint varje morgon när vi är ute med Elsa, direkt vi vaknar, helst med kaffe och Nyhetsmorgon på teve..

Efter Croissainten, chillade vi i Elsa tills det var dags för lunch då vi provade Paris berömda Crepes, som i vår version med bovetemjöl tydligen heter Galette. Väldans goda och drickes tydligen med torr cider i keramikmuggar.
Mätta, så drog vi direkt efter till campingen ”Huttopia Versailles”, konstiga smågator dit, men det gick, och vilken lummig pärla till camping.
Jättemysig och inte längre från Versailles än att vi promenerade tillbaka dit.

Jag (Richard) som aldrig varit på Versailles blev mäkta imponerad, men samtidigt så är det helt sjukt att någon levde i denna lyx redan på 1700-talet.. Oavsett, vilket byggnadsverk och monument. Mållös.
Fruktansvärt många steg denna dag blev det, trädgården var ju gigantisk även den, med flera småslott osv..
När vi 33000 steg senare landade på campingen så blev det välförtjänt grill och öl.. för att nästa dag orka köra mot Normandie…


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *