Sommaresa 2023 Del 5 (Söder, Alperna och hem)

När vi besökte Oradour Sur Glane, sjönk semesterkänslan en del och trött på allt körande så beslöt vi oss att åka neråt medelhavet och ta in på en camping och bara chilla, sola, bada. Nu blev det motorvägar vilka är betalvägar i många fall i Frankrike. Vi hade beställt en bizz från Tollticket redan hemma så det var bara att köra igenom i filen märkt med T, så drogs summan från vårt Mastercard, smidigt.

Vi hamnade i Marseillan i södra Frankrike där vi tog in på en camping nära stranden. Verkligen en omställning i vädret då vi haft runt 20 grader i Paris och Normandie till 30+ här, sååå skönt! Vi bokade först en vecka, men förlängde några dagar till för att vara riktigt utvilade när vi påbörjade ”hemresan”.


Då ingen av oss någonsin varit på en skidresa i alperna eller ens åkt igenom tidigare så var vi inte riktigt beredda på hur fantastiskt vackert det skulle vara.
Vi hade på nervägen genom Frankrike hållit lite koll på var Tour de France kördes just då så vi inte hamnade i röran.. Dock tänkte vi inte alls på det på vägen hemåt, och såklart så var de i trakterna runt Chamonix precis när vi kom förbi.. Kul ändå om än nervöst med smala bergsvägar och tusentals fans, husbilar, cyklister…


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *